Image default

Hoe lang doe je er over om op Mars te komen?

In 2016 maakte SpaceX, het bedrijf van miljardair Elon Musk, bekend dat er in 2024 een bemande vlucht komt naar Mars. Deze reis zou als doel hebben om over zo’n 50 tot 100 jaar één miljoen inwoners te hebben op Mars. Maar eerst moeten we dus op de rode planeet zien te komen. Hoe lang duurt dat?

Flink aantal kilometers tot Mars!

De mens heeft ooit een rondje om de maan gevolgen en dat is niet enorm indrukwekkend ver van de aarde vandaan. Mocht de mens ooit op Mars willen staan dan zal een afstand van zo’n 60 miljoen kilometer afgelegd moeten worden.

Snelheid van vliegen

Op dit moment wordt verwacht dat een vlucht naar Mars ongeveer acht maanden zou duren. Dit duurt niet veel langer dan een sonde erover doet om op Mars te komen. Dit komt doordat er geen brandstof wordt vebruikt. Brandstof is enkel nodig voor koerscorrecties. Overigens zou een bemande missie zo’n 1000 dagen duren. Aangezien er zo’n kleine 500 dagen overbrugd moet worden op de rode planeet, zodat de afstand tot de aarde optimaal is voor de terugreis.

Toch duurt het veel langer

Als het aan Elon Musk ligt dan staan de eerste mensen in 2024 op Mars. Zijn vlucht zal er dus een paar maanden langer over doen. En zo zijn er meer initiatieven. Met het project Inspiration Mars willen de initiatiefnemers een bemande reis langs Mars laten vliegen om vervolgens weer terug naar de aarde te komen. Deze trip zou 501 dagen moeten duren. Er zijn ook onderzoeken om de reisduur naar Mars te verkorten.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=261&v=0qo78R_yYFA

Ook interessant

Geomagnetische storm veroorzaakte omvangrijke migratie van satellieten

stipmedia

Zwarte gaten houden sterrenstelsels in leven

stipmedia

ESA stuurt ruimtesonde naar planetoïde Apophis

stipmedia

Astronomen sporen donkere materie op in dwergsterrenstelsel

stipmedia

Middelzwaar zwart gat ontdekt in Omega Centauri

stipmedia

Valt naderende ’herfstkomeet’ uit elkaar?

stipmedia