Image default

Tilburg

De astronomische vereniging WEGA houdt zich bezig met sterrenkunde en aanverwante wetenschappen zoals weerkunde, optica, ruimtevaart, enz.
In de doelstelling van de vereniging staat dit omschreven met
het beoefenen en verbreiden van de ruimtevaart, weer- en sterrenkunde in wetenschappelijke en populair-wetenschappelijke zin.

WEGA is in 1973 begonnen als een sterrenkundig gerichte jongerenvereniging. Later werd in 1978 samengegaan met de NVWS-afdeling Tilburg (die in 1946 opgericht is) en ontstond WEGA. Deze sterrenkundevereniging organiseert sindsdien activiteiten voor jong en oud. Sinds 19 mei 1992 staat de vereniging ingeschreven bij de kamer van koophandel.

WEGA realiseert haar doelstellingen door het houden van bijeenkomsten en andere activiteiten, waarvan hieronder een opsomming volgt:

Lezingavonden waarop sprekers een lezing houden. Deze avonden kunnen verzorgd worden door eigen leden, amateurs en vakastronomen.
Excursies naar sterrenkundige instellingen, zoals bijv. sterrenwachten.
Jaarvergadering waarop het beleid van de vereniging besproken wordt en waarin het bestuur verantwoording aflegt tegenover de leden.
Film-, video- en dia-avonden.
Waarneemavonden waarop leden geholpen worden bij het doen van waarnemingen en
het aanleren van waarneemtechnieken.
Thema-avonden waarop bepaalde technieken met betrekking tot waarnemen,
kijkerbouw, fotografie, CCD-technieken, spectroscopie, beeldbewerking enz.
in een kleine groep behandeld worden.
Cursussen op het gebied van sterrenkunde en weerkunde.
Sterrenkijkavonden en avonden sterrenkunde voor publiek, scouting, musea enz.
Andere activiteiten voor zover daarvoor vanuit de leden behoefte bestaat.

Voor wie?

De vereniging richt zich op alle leeftijden dat wil zeggen vanaf ongeveer 8 jaar tot.…
WEGA houdt (bij voldoende belangstelling) aparte bijeenkomsten voor de jongeren (de jongerenbijeenkomsten) waarbij vooral aandacht besteed wordt aan de basis op waarneem- en theorievlak. Vaak zijn de besproken onderwerpen dezelfde als bij de bijeenkomsten voor de senioren (seniorenbijeenkomst), maar aangepast aan het
jongeren niveau.

Het instapniveau is makkelijk aan te geven: iedereen die interesse heeft is van harte welkom.
Er is geen kennis vereist van wis-, natuur-, en sterrenkunde. Soms zullen onderwerpen voor de beginner wat aan de moeilijke kant zijn, maar de leden van WEGA zullen U graag met woord, raad, daad en uitleg terzijde staan.

U hoeft niet in het bezit van een telescoop te zijn. Vaak is het mogelijk om bij collega-leden onder begeleiding door telescopen waar te nemen (Galileo).

Hoe?
Indien u geïnteresseerd bent geraakt en meer van WEGA wilt weten kom dan vrijblijvend naar enkele activiteiten. Als u als geïnteresseerde of lid in de ledenlijst van WEGA opgenomen wilt worden stuur dan een e-mailtje naar de secretaris. U krijgt dan de 3 maal per jaar verschijnende periodiek van WEGA (de Lier) automatisch toegezonden.

U wilt meer weten ?
wegaastro.nl

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia