Image default

Almere

Stichting Sterrenwacht Almere (SSA) houdt zich bezig met wetenschap en techniek en met astronomie en ATM (Amateur telescope making) in het bijzonder. SSA geeft door het gehele jaar heen diverse workshops zoals: hoe gebruik ik mijn telescoop, spiegelslijpen, afstellen(colllimeren) van Newton telescopen en astrofotografie voor beginners.

SSA organiseert ook lezingen voor het algemeen publiek in de eigen sterrenwacht. Bij de landelijke sterrenkijkdagen en wetenschapsweek staat de sterrenwacht buiten met telescopen om bezoekers te laten kijken naar de sterrenhemel van dat moment. Iedere donderdagavond is de sterrenwacht open en kunnen geïnteresseerden langskomen voor een rondleiding en uitleg over de sterrenwacht.

SSA start ieder jaar met een cursus spiegelslijpen waarbij een cursist een eigen spiegel kan maken voor een zelfbouw telescoop. SSA bezit als enige sterrenwacht in Nederland over een eigen opdampmachine om spiegels te voorzien van een reflecterende laag en biedt deze opdamp service aan voor alle amateurs in Nederland. SSA is ook in bezit van een collimator voor het juist afstellen van spiegelkijkers of het beoordelen van de kwaliteit van een lenzenkijker. Ieder jaar organiseert SSA een astro- week naar Frankrijk waar visueel kan worden waargenomen of gefotografeerd kan worden.

Voor meer informatie en de agenda voor de komende periode: http://www.sterrenwachtalmere.nl/.

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia

Asten

stipmedia