Image default

Werkgroep Maan en Planeten

De bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde aangesloten Werkgroep is een actieve landelijke werkende vereniging die open staat voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderzoek of het waarnemen en fotograferen van maan en planeten.

Bijeenkomsten
Twee maal per jaar is er een bijeenkomst, meestal bij een volkssterrenwacht ergens in het land. Het programma wordt door de leden zelf ingevuld, maar er worden ook professionele sprekers uitgenodigd. Een vast onderdeel vormen het bespreken van de waarneemresultaten en de ontwikkelingen op het gebied van het wetenschappelijk onderzoek naar maan en planeten.De bijeenkomsten verlopen altijd in een erg gezellige en informele sfeer.

Overige activiteiten
Samen waarnemen en ervaringen uitwisselen tijdens een Planet Party, deelnemen aan excursies naar de ESA en Musea, het promoten van de werkgroep bij volkssterrenwachten en andere astronomische verenigingen, het vormt allemaal onderdeel van de activiteiten van de werkgroep.

Mercurius
De periodiek van de werkgroep verschijnt twee maal per jaar in digitale vorm of ouderwets op papier. De inhoud bevat o.a. waarneemverslagen en artikelen over maan en planeten, telescopen, boekbesprekingen, activiteiten van amateurs en samenvattingen van onze bijeenkomsten

Zelf waarnemen Een groot aantal leden verricht zelf waarnemingen, al of niet met behulp van een telescoop. Sommigen fotograferen, anderen nemen visueel waar en beschrijven dat of maken gedetailleerde tekeningen. Die waarnemingen treft u aan op onze Website en de Facebookpagina. Tijdens de bijeenkomsten presenteert de waarneemleider een overzicht van de deze waarneemresultaten. Voor beginnende waarnemer is er binnen de werkgroe

Maanenplaneten.nl

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia