Image default

Utrecht

Sterrenwacht Sonnenborgh in Utrecht is een organisatie die voornamelijk draait op vrijwilligers. Naast een kleine, vaste staf van 4 personen hebben we 60 à 70 vrijwilligers (de verschillende bestuursleden meegerekend).

Zonder de vrijwilligers zou Sonnenborgh niet zijn wat het nu is en niet kunnen doen wat het nu doet. Zij verzorgen de kijkavonden, zij zorgen dat het museum open is, dat installaties werken en dat bezoekers op zondagmiddag met een leuk programma ontvangen worden.

We hebben o.a. baliemedewerkers, publieksmedewerkers (zij verzorgen kijkavonden, lezingen, rondleidingen, zondagmiddagen, bijzondere programmering zoals een Mercuriusovergang, cursussen etc.), technische medewerkers, huismeesters, tuinmannen- en vrouwen. Dit is een bijzonder gegeven.

Sommige vrijwilligers zijn hier meerdere keren per week (de huismeesters zorgen bijvoorbeeld dat het museum geopend is en leveren overal hand- en spandiensten), sommige vrijwilligers komen 1 x per maand om bijvoorbeeld een kijkavond te doen. Het gezelschap van de vrijwilligers is zeer uiteenlopend wat betreft achtergrond (er zitten sterrenkundigen bij, maar ook historici, oud-docenten, ingenieurs etc), maar ook wat betreft leeftijd. Van 17-jarigen tot in de 80, en Sonnenborgh prijst zich gelukkig dat er steeds nieuwe mensen bijkomen, jong en oud.
We verwachten van vrijwilligers dat ze hier af en toe zijn en dat ze dan doen waar ze goed in zijn en waar ze zich prettig bij voelen.

Sonnenborgh – museum & sterrenwacht

Marlou Daems
030-8201420
info@sonnenborgh.nl

Ook interessant

Putten – Ede

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia

Werkgroep Maan en Planeten

stipmedia