Image default

Ulrum

Sterrenwacht Ulrum is een privé-sterrenwacht in de tuin van oud-kapitein Aries van Calcar, de voorzitter van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde. Ulrum is gelegen aan de rand van Dark Sky Park Lauwersmeer. Deze donkere omgeving biedt optimale kijkomstandigheden. De telescoop is een Meade 12 inch, 30 cm, F=8.
Het equaroriaal volgsysteem is een Skywatcher EQ 8.

De sterrenwacht is open wanneer er sterren te zien zijn. Wie langs wil komen, kan contact opnemen met Van Calcar die er de enige vrijwilliger is. Dan bij voorkeur per keer maximaal 5 personen zodat iedereen goed de gelegenheid krijgt om zelf door de telescoop te kijken en bijzondere objecten te zien. Daarnaast is deze sterrenwacht geopend tijdens kijkevenementen zoals de landelijke sterrenkijkdagen. Dan worden er extra telescopen opgesteld en zijn er meer mensen aanwezig om uitleg te geven. Tijdens die dagen kunnen er honderden mensen ontvangen worden.

Bijzonderheid: de sterrenwacht heeft een beweegbare vloer, zodat mensen met een handicap ook door de telescoop kunnen kijken.

Adres: Elensterweg 26 9971 BB Ulrum
Contact: 06 4234 5593 / Captain@vancalcar.com

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia