Image default

Uden

Sterrenwacht Orion Uden is een kleine maar gezellige publiekssterrenwacht gelegen in een woonwijk in Uden.
Toch is deze niet zo heel lang geleden opgericht… Eigenaar Victor Thenu begon op zijn 12de met deze mooie hobby, wat in de loop der jaren gestaag uitgroeide met een behoorlijk instrumentarium. In 2013 besloot Armando Thenu er een echte website voor te maken. We kregen veel publiciteit!

En zo opende de inmiddels Sterrenwacht Orion Uden genoemde instelling op de 38ste nationale sterrenkijkdagen 2014 haar deuren voor publiek. Wij zijn zeker 6x per jaar geopend en daarbuiten evt. op afspraak  voor groepen van 3 tot 20 personen. Ook verzorgen wij voordrachten / lezingen op scholen. Dat onze presentaties snel kunnen wisselen is ook uit praktisch oogpunt. Door de beperkte beschikbare ruimte werken we namelijk met wissellijsten. Ook is het grootste deel van het instrumentarium zelfbouw, waarbij de afwerking zo professioneel mogelijk is uitgevoerd.

We werken met een klein maar enthousiast team bestaande uit eigenaar Victor Thenu, Yvonne Thenu, Armando Thenu, Douwe Goorhuis en Marc Langeveld. Wij zijn zelfs gratis te bezoeken. Voor wie meer wil weten, bezoek onze website: www.sterrenwacht-orion-uden.jouwweb.nl

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia