Image default

Spijkenisse

STERRENWACHT TWEELINGEN SPIJKENISSE 

De sterrenwacht Tweelingen is eigendom van, en wordt gebruikt en onderhouden door de Vereniging van Amateur Astronomen Spijkenisse.

In 1976 is de Vereniging Amateur Astronomen Spijkenisse opgericht en is gestart met de realisatie van de sterrenwacht. In 1980 is de bouw van de sterrenwacht voltooid. Sindsdien is de sterrenwacht Tweelingen iedere vrijdagavond geopend in de periode van september t/m mei (behoudens uitzonderingen) voor leden en bezoekers vanaf 20.00 uur.

Het doel van de vereniging is om het publiek kennis te laten maken met alle facetten van de sterrenkunde. De nadruk ligt hierbij op het verrichten van waarnemingen met de telescoop en allerlei zaken die hiermee te maken hebben.

In de koepel van de sterrenwacht staat een Meade ACF 14″ SCT telescoop, opgesteld op een Skywatcher EQ8 montering. De telescoop wordt aangestuurd met het computerprogramma Stellarium in combinatie met de GoTo besturing van de telescoop. Nieuw is dat we nu het oculair kunnen vervangen door een kleuren astrocamera, waarbij het beeld live geprojecteerd wordt op een 55” -beeldscherm in onze instructieruimte.

Voor meer informatie over de sterrenwacht  en openingstijden kunt u zich richten tot onze website: sterrenwachtspijkenisse.nl

Bezoekadres:
Libelleveen / Middelweg 1 (Park Waterland), 3205 SB Spijkenisse (Gem. Nissewaard)
Coördinaten: 51º 49′ 48.54″ N, 4º 20′ 39.14″ E

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia