Image default

Sint Truiden (België)

Sterrenwacht Altair wil een brug leggen tussen de geïnteresseerde leek, de passionele amateur en de professionele sterrenkundige.

De groep bestaat uit gedreven mensen, die elk met hun eigen middelen bijdragen aan de werking van Sterrenwacht Altaïr. Tijdens de verschillende activiteiten staat het waarnemen centraal, of het nu de zon, de maan, de planeten of de sterren zijn. Het bewonderen van de sterrenhemel blijft fascinerend, en natuurlijk ontbreekt de nodige toelichting niet, in de vorm van een lezing, een sterrenwandeling.

We komen elke eerste en derde vrijdag van de maand bijeen in het lokaal van de SMAC (Sint-Tuidense Model Aëroclub) gelegen aan de Ossenwegstraat. Het waarnemen staat centraal en we stellen meestal de kijker op. Bij slechts weer wordt een lezing gegeven, of wordt er gezellig een sterrenkundig onderwerp besproken. De bijeenkomsten beginnen om 20u30. De data en de onderwerpen kan je vinden op onze activiteitenkalender.

Helder weer is er niet elke nacht, dus wanneer het helder is, wordt iedereen opgeroepen om mee te gaan waarnemen. Geregeld wordt er besloten om wat verder weg te gaan waarnemen (Ardennen, Noord-Frankrijk, …). Een eigen telescoop is geen must. Je kan steeds met anderen meekijken, en ook een clubkijker staat ter ieders beschikking.
sterrenwachtaltair.be

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia