Image default

Lochem

Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem bestaat 40 jaar in 2016. We hebben dit heuglijke feit gevierd met een vijftal evenementen met gezins- en kindermiddagen.

We zijn een publiekssterrenwacht. Wekelijks open op zaterdagavond, het publiek woont dan presentaties over het zonnestelsel en een voorstelling in ons planetarium bij, waarna we de avond bij helder weer afronden met telescoop bezoek. Door de week ontvangen we groepen en veel scholen. Onze jaarlijkse wintercursus voor beginners wordt goed bezocht. Drie keer per jaar hebben we lezingen van vooraanstaande astronomen/natuurkundigen.

Dit alles wordt gedaan door onze vrijwilligers. We hebben 40 vrijwilligers waarvan er 20 actief inzetbaar zijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel mensen die enige astronomische kennis bezitten als ‘gewone’ geïnteresseerden. Op dit moment zoeken we specifiek vrijwilligers die:

  • Actief deelnemen aan onze gezellige clubavond op vrijdagavond – geen specialistische astronomische of natuurkundige kennis vereist.

  • Algemene onderhoudstaken voor klusjesmannen zoals schilderwerkzaamheden en onderhoud van het gebouw.
    Schoonmaakwerkzaamheden een keer per twee maanden.

  • Ontvangst van publiek en ondersteuning voor koffie, thee en kassawerkzaamheden op de publieksavond op zaterdagavond (1x per maand).

  • Ontvangst van groepen en scholen overdag op werkdagen, voor koffie, thee, frisdrank en kassawerkzaamheden.

  • Begeleid worden in het presenteren van de sterrenkundige onderdelen van de publieksavond (presentatie zonnestelsel, planetariumbediening en telescoopbediening + uitleg aan publiek). En bij voldoende kennis en ervaring: sterrenkundige uitleg geven bij presentaties aan publiek, inclusief het planetarium en observatorium. We zoeken  iemand met een mensvriendelijke houding die ook goed met kinderen om kan gaan.

  • Voor informatie mail secretariaat@sterrenwachtphoenix.nl

of bel Wim Bossink, tel. 06-25109573

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia