Image default

Heerlen

Sterrenwacht Limburg werd in januari 2012 opgericht door drie amateur-sterrenkundigen (Norbert Schmidt, Kai Gerards en Christian Mass) om in Limburg een publiekssterrenwacht te vestigen. Dit initiatief kwam tot leven toen het toenmalige eXplorion Science Center te Heerlen ermee stopte waardoor een uniek ‘sterrenwacht-gebouw’ leeg kwam te staan.

Met een aantal vrijwilligers hebben we samen de nieuwe sterrenwacht vormgegeven. Op 22 februari 2013 openden wij onze deuren.

Wij zijn iedere vrijdagavond open – en in de zomer ook op zondagmiddag – om het publiek kennis te laten maken met de sterrenhemel en sterrenkunde. We bieden bezoekers een expositie over ons zonnestelsel, een interactieve voordracht over de (actuele) sterrenhemel en bij helder weer staan er allerlei telescopen opgesteld waardoor bezoekers de hoogtepunten aan de sterrenhemel mogen ontdekken.

Om dit te kunnen realiseren, zijn we afhankelijk van de enthousiaste hulp van 15 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de sterrenwacht Limburg betekent actief meewerken aan het behoud van het educatieve en sterrenkundig aanbod in de grensstreek. Als vrijwilliger maak je deel uit van een redelijk jong team dat hart voor de zaak heeft.

Wij zoeken vrijwilligers voor specifieke taken zoals publieksvoorlichting of het geven van sterrenkundige workshops voor leken en gevorderden. Vooral op werkdagen willen we vaker open gaan om groepen en schoolklassen te ontvangen. Wij hopen dat we in de toekomst enthousiaste vrijwilligers mogen verwelkomen.

Christian Mass
T: 045 – 82 000 64 | @: chris@sterrenwacht.nl
Schaapskooiweg 95
6414 EL Heerlen

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia