Image default

Eindhoven

Sterrenwacht Eindhoven Sinds 1938 verwelkomen wij jong en oud op de Dr. A.F. Philips Sterrenwacht om samen naar de sterren te kijken en gefascineerd te raken door het heelal. Onder de koepel van de sterrenwacht staat daarvoor een enorme telescoop waarmee bezoekers diep het heelal in kunt kijken. Zo laten we bezoekers met eigen ogen melkwegstelsels en gasnevels zien. Minstens zo leuk om te laten zien zijn de ringen van Saturnus, de manen rond Jupiter, of de kraters op onze eigen Maan.

Onze vrijwilligers proberen volwassen én kinderen mee te nemen op een interessante reis door het heelal. Daarbij vertellen we over sterrenkunde en ruimtevaart maar ook over de geschiedenis van het Dr. A.F. Philips Observatorium zoals de sterrenwacht eigenlijk heet. Naast sterrenkijkavonden en groepsrondleidingen organiseren wij lezingen over sterrenkunde en ruimtevaart. In de agenda op onze website vind je al onze activiteiten.

Lijkt het je leuk om je kennis over sterrenkunde te delen met het publiek of wil je op een andere manier bijdragen aan de activiteiten op onze sterrenwacht of haar inrichting en (technisch) onderhoud? Dan ben je van harte welkom want we zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om onze enthousiaste groep vrijwilligers te versterken! Naast vrijwilligers voor de activiteiten op de sterrenwacht kunnen we vaak ook versterking gebruiken bij het organiseren van de activiteiten van de Eindhovense Weer- en Sterrenkundige Kring (EWSK). De EWSK is de vereniging voor amateur- sterrenkunde in de regio Eindhoven die de sterrenwacht als thuisbasis heeft.

Voor meer informatie over onze sterrenwacht en vereniging zie www.sterrenwachteindhoven.nl.

Wil je meer horen over hoe je als vrijwilliger mee kan draaien op de sterrenwacht of in de verenging?

Neem dan contact op met Maarten Klomp (voorzitter) voorzitter@sterrenwachteindhoven.nl
telefoonnummer 040 – 211 84 09 (alleen bereikbaar zijn tijdens openstellingen)

Adres:
Dr. A.F. Philips
Observatorium Alberdingk Thijmlaan 3
5615 EB Eindhoven

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia