Image default

Dutch Meteor Society

De Dutch Meteor Society bestaat uit een enthousiaste groep mensen met belangstelling in het wetenschappelijk onderzoek van meteoren.
Vanaf het allereerste begin in 1979 tot ver in de 21e eeuw vormde naast het visuele werk, het DMS Small Camera Network de fotografische kern van onze activiteiten. Meer dan 1500 heldere meteoren zijn simultaan gefotografeerd door het DMS netwerk tussen 1979 en 2018. De database met banen en trajecten kan gedownload worden vanaf de DMS ftp-site. DMS bouwde op dit gebied van meteooronderzoek een wereldnaam op.
In de 21e eeuw werden de activiteiten verlegd naar het all-sky netwerk, waarin we een professionele samenwerking hebben met de Tsjechische Academie van Wetenschappen en zijn we met een 50-tal stations actief in CAMS, een video meteoren netwerk waarin we professioneel samenwerken met NASA-Ames in Califonië.
Naast het waarnemen kent de Dutch Meteor Society een hoge mate van clubgevoel. We ontmoeten elkaar regelmatig op algemene bijeenkomsten of speciale bijeenkomsten bij voorbeeld rond het all-sky netwerk of CAMS.
Uit ons werk sinds 1979, dat nog steeds voortduurt, zijn vele wetenschappelijke publicaties voortgekomen. Ook deze kunnen via de DMS ftp-site worden gedownload.

Web: www.dutch-meteor-society.nl

FTP: http://ftp.dutch-meteor-society.nl

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia