Image default

Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo (VSB) is al 40 jaar lang bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. De sterrenwacht is gevestigd in een monumentale boerderij en kent dankzij zijn landelijke ligging een nog fraaie donkere sterrenhemel.

Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit. Bij helder weer bestaat de mogelijkheid om in het observatorium de maan, sterren of planeten door de computergestuurde telescoop (36cm Celestron C14) te bekijken. Ook beschikt de sterrenwacht over een speciale 10cm-zonnetelescoop.
Naast deze wekelijkse kijk-avonden organiseert de sterrenwacht cursussen, praktijkavonden en worden op afspraak talrijke groepen ontvangen. VSB ontvangt jaarlijks zo’n 4.500 bezoekers.

Stichting Volkssterrenwacht Bussloo werkt volledig met vrijwilligers. VSB heeft een enthousiast en gezellig team, met een gedeelde passie voor alles wat met astronomie en ruimtevaart te maken heeft. De vrijwilligers geven presentaties en uitleg of ondersteunen de publieksactiviteiten of zetten hun technische kennis in voor de apparatuur en het onderhoud van de locatie. Specifieke voorkennis is niet nodig; enthousiasme en inzet zijn voldoende. Ook voor het vervullen van de bestuursfuncties is de sterrenwacht op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.   

Contactpersoon: Alex Scholten, info@volkssterrenwachtbussloo.nl, 0571-262006 volkssterrenwachtbussloo.nl 

Ook interessant

Alkmaar

stipmedia

Almere

stipmedia

Amersfoort

stipmedia

Apeldoorn – Deventer – Zutphen

stipmedia

Arnhem

stipmedia

Assenede (België)

stipmedia