Image default

Arjan Kievits

Arjan geeft lezingen over astronomie-gerelateerde onderwerpen op de sterrenwacht Mercurius en op uitnodiging (al is dit laatste nog in een pril stadium).
Op het gebied van astronomie heeft hij enkele lezingen samengesteld, waarbij hij het onderwerp Deep Space Communicatie graag wil voordragen voor deze dag.
Een samenvattend stuk van 20 minuten. Bij deze een 10-minuten versie die Arjan recentelijk voor een groep Wi-Fi specialisten tijdens een evenement in Praag gaf (overigens vanwege het internationale karakter wel in het Engels). https://youtu.be/UxdOD0BE4rc

info spreker en lezing: ”Naast gelukkige echtgenoot en vader van 2 prachtige volwassen dochters te zijn ben ik werkzaam als technisch consultant Wi-Fi voor de grootzakelijke markt.
Ik geef daardoor regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van draadloze communicatie (Wi-Fi dus).

De hobby astronomie heeft al van kinds af aan mijn interesse maar is pas echt serieus opgepakt in de laatste 5-10 jaar. Inmiddels ben ik vrijwilliger bij sterrenwacht Mercurius in Dordrecht waar ik regelmatig lezingen mag geven.
Recentelijk ben ik lid/vrijwilliger geworden bij sterrenwacht Tweelingen in Spijkenisse.

Wat betreft de lezing, deze heb ik vorig jaar samengesteld voor een avondvullend
programma, waar ik nu ook een verkorte versie van heb samengesteld en in 20 minuten het volgende kan vertellen: De lezing “Deep Space Communicatie” gaat over radiocommunicatie, maar dan net een beetje anders.
Zo komt bijvoorbeeld aan bod hoe New Horizons zijn foto’s van Pluto naar Aarde heeft kunnen sturen.
Maar ook hoe we nog steeds wat van de Voyagers horen.
Wat is dit allemaal en hoe kan dat nu? Om dat te begrijpen worden de basisbegrippen van radio-communicatie kort toegelicht, samen met een stukje digitale communicatie.

Er komt wat techniek aan bod, we gaan ook nog een beetje rekenen. En er wordt een uitstapje naar Wi-Fi gemaakt, wat iedereen natuurlijk kent. Waarom? Tja, dat is nog even afwachten.

PDF Presentatie van Arjan 1
PDF Presentatie van Arjan 2
PDF Presentatie van Arjan 3
PDF Presentatie van Arjan 4
PDF Presentatie van Arjan 5

Amateur Astronomiedag der Lage Landen

Ook interessant

Telescopen en Tijdmachines Een tijdreis door het universum van de sterrenkundigen

stipmedia

Sandra van Dam

stipmedia

Guus Gilein

stipmedia

lisa kraakman bruin

stipmedia

Jan van Gastel

stipmedia

Jeffrey Bout

stipmedia