Agenda

stipmedia
Datum en tijd Evenement

21 oktober - 31 augustus

00:00 uur

Museon, Den Haag

Mensen willen alles verkennen en steeds verder reizen.
Nu we overal op aarde zijn geweest, willen we de ruimte in. Reizen in de Ruimte dompelt bezoekers onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap.
Een wereld waarin zij zelf kunnen ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen in het verwezenlijken van onze droom: verder leven buiten de aarde.
Reizen in de Ruimte is geschikt voor elke leeftijd en laat zien hoe belangrijk technologie is om de mens verder dan de aarde te laten reizen.
Het Museon wil met de tentoonstelling de interesse van jongeren voor wetenschap en technologie stimuleren.
De expositie zet aan tot nadenken en inspireert: hoe ziet onze toekomst er uit en hoe kunnen wij aan een duurzamere aarde werken maar bovenal wordt de vraag gesteld: kunnen wij in de toekomst op andere planeten leven?
De tentoonstelling is te zien tot en met 1 september 2019.
Voorbereiding, reis en vestiging op de nieuwe planeet
Het publiek kan bijvoorbeeld vaardigheden trainen die nodig zijn in de ruimte.
Een fit lichaam is van groot belang: met een fitnessparcours kun je jezelf testen en je voert technische tests uit waarmee duidelijk wordt of je de apparatuur van het ruimteschip snel en correct kan bedienen.
Na de training is het tijd om de verkregen technische vaardigheden in praktijk te brengen.
Contact met Ground Control is essentieel. Communiceer als specialist met de astronauten in de ruimte of bedien het instrumentarium om een lancering voor te bereiden.
De bezoeker woont en werkt in het ruimteschip.
Daar wordt gegeten, geslapen en gewerkt, net als thuis op aarde.
De lange reis heeft invloed op het lichaam. Ontdek wat er met het lichaam gebeurt.
Kijk live mee met de camera’s van het International Space Station en verwonder je over het prachtige uitzicht.
Met het docking game sluit de bezoeker capsules, samen met collega-astronauten, aan op het ruimteschip. Hoe ontwijk je een wolk van meteorieten? Ontdek het zelf met een spannend spel!
Op de nieuwe planeet vormen water, voedsel, zuurstof en energie de basis van het leven, maar je hebt ook een huis nodig om in te wonen.
De verschillen met het leven op aarde zijn groot.
De zwaartekracht bijvoorbeeld: hoe hoog kun je springen? Het weer is ook anders, hoe moet je jezelf beschermen tegen ruimtestormen en de zon, die veel dichterbij staat? In de tentoonstelling wordt uitgelegd hoe je op een andere planeet planten kunt kweken, onontbeerlijk voor nieuw leven.
Activiteiten
Bij Reizen in de Ruimte worden leuke extra activiteiten georganiseerd, zoals de scienceshow, het space-spel en verjaardagsfeestjes. Meer weten? Kijk op museon.nl

13 april - 29 december

10:00 – 18:00 uur

Oude Sterrewacht, Leiden


Van aarde tot oerknal: 100 jaar op ontdekkingsreis door de kosmos.

De tentoonstelling toont enkele van de belangrijkste en meest verrassende astronomische doorbraken die de afgelopen eeuw wetenschap, technologie en cultuur hebben gevormd. Drie vragen staan in de tentoonstelling centraal. Hoe groot is het heelal en wat is de vorm ervan? Is er leven buiten de aarde? Hoe schijnen sterren en hoe evolueren ze?

De tentoonstelling is vanaf 13 april elk weekend te zien van 10:00 tot 18:00. Entree gaat via de Hortus Botanicus.

De tentoonstelling maakt deel uit van de viering van het 100-jarig bestaan van de IAU. Om deze mijlpaal te vieren, organiseert de IAU een jaar lang een activiteiten om het bewustzijn van een eeuw aan astronomische ontdekkingen te vergroten en om het gebruik van astronomie als middel voor onderwijs, ontwikkeling en diplomatie te ondersteunen en te verbeteren onder het overkoepelende thema ‘Under One Sky’.

oudesterrewacht/bezoek/bezoekerscentrum

01 juni - 07 september

13:30 – 16:30 uur

Sterrenwacht Almere, Almere

Workshop: Bouw zelf een powerpack

Locatie: Sterrenwacht Almere

Het is altijd mogelijk dat door omstandigheden iets in het programma wijzigt. Raadpleeg daarom voordat je je aanmeldt voor een activiteit onze website of Facebook . Er verschijnt dan kort voor de activiteit extra informatie. Je kunt je aanmelden voor een workshop via email: info@sterrenwachtalmere.nl . Voor lezingen hoef je je niet aan te melden .

 

22 juni - 31 augustus

14:00 – 16:00 uur

Stichting Sterrenwacht Saturnus, Heerhugowaard

Sterrenwacht Saturnus organiseert van 22 juni t/m 31 augustus een zomertentoonstelling over de planeet Mars.

Tevens zal er op 20 juli aandacht besteedt worden aan 50 jaar maanlanding.
In oktober wordt weer gestart met een basiscursus Astronomie.
Alle zaterdagen van 14.00 – 16.00 uur geopend.

In oktober wordt weer gestart met een basiscursus Astronomie.

Adres: van Veenweg 98 | 1701 HH |  Heerhugowaard.

sterrenwachtsaturnus.nl

16 juli - 17 juli

20:00 uur

Sterrenwacht De Polderster, Waterland-Oudeman (Sint-Laureins)


Bij dit natuurverschijnsel is sterrenwacht “De Polderster” vanzelfsprekend ook van de partij.
Ditmaal op een unieke locatie: “Het Torenhof” te Sint-Laureins. Toegang via de ingang gelegen aan het kruispunt van de Drijdijk en de Houtlanddijk.
We zullen klaarstaan met telescopen om deze gedeeltelijke maansverduistering te bewonderen en vast te leggen. De verduistering start om 22u19 in het ZO laag aan de horizon en eindigt om 1u praktisch in het Z.Ook bij bewolkt weer staan de telescopen opgesteld en zijn er medewerkers aanwezig om de nodige uitleg te geven.

Locatie: Drijdijk 3, 9988 Sint-Laureins, België

dePolderster.be

19 juli - 27 november

00:00 uur

Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum, Burgum


One small step for man….’

Op 16 juli 1969, nu 50 jaar geleden vertrokken Niel Armstrong, Edwin Aldrin en Michael Collins met de Apollo 11 naar de Maan. Over de hele wereld zaten mensen vol spanning te luisteren naar de radio of voor de TV. Na een reis van vier dagen stapten Niel Armstrong en Edwin Aldrin in de landingsmodule ,met de Nic naam “Eagle” en op 21 juli morgens om kwart over vier , na een uitwijkmanoeuvre, want de gekozen landingsplek lag vol met rotsblokken,  lande de “Eagle” veilig op het maanoppervlak. Nog eens zes uur later hees Armstrong zich in het speciaal ontworpen maanpak  en zette als eerste mens voet op de Maan. Naar schatting hebben een half miljard mensen de nu beroemde zin “Dit is een kleine stap voor een mens, een reuzensprong voor de mensheid” live beluisterd. Samen met Aldrin, die een kwartier later ook uit stapte, werd de Amerikaanse vlag op de maan geplant, maanstenen verzameld en een pakket meetinstrumenten geplaatst. Door de geringe zwaartekracht was dit niet eenvoudig, wandelen leek meer op sprongetjes maken. Op 22 juli om 6 minuten voor twee in de nacht, was het nagelbijten voor de TV, de raketmotor van de bovenste helft van de maanlander werd gestart en drie en een half uur later weer gekoppeld aan de Columbia –capsule en de terugreis werd ingezet. Op 24 Juli lande de capsule hangend aan drie grote parachutes in de Stille oceaan en werd de bemanning en capsule uit zee opgepikt. Al weer een halve eeuw geleden… Als of het gisteren was….

Dit alles is (her) te beleven bij OBSERVEUM museum en sterrenwacht Burgum  vanaf 19 juli in de tentoonstelling “One small step for man…”.

Voor info over entreeprijzen en gebruikelijke openingstijden kunt u onze website Observeum.nl raadplegen.

19 juli

20:00 – 22:30 uur

Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloo


Jaap van’t Leven toont het publiek wat er allemaal aan de zomersterrenhemel is te zien, zoals de Zomerdriehoek, de Melkweg, de planeet Saturnus en diverse prachtige nevels. Bij helder weer kan het publiek de zomersterrenhemel met eigen ogen en door de telescoop waarnemen.

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Volkssterrenwacht Bussloo | Bussloselaan 4 |  7383 RP | Bussloo (gem. Voorst)
volkssterrenwachtbussloo.nl

20 juli - 21 juli

12:00 – 17:00 uur

Sterrenwacht Tivoli, Oudenbosch

MAANifestatie 20 en 21 juli bij Sterrenwacht Tivoli

Op 20 juli 1969 zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Om dit feit luister bij te zetten organiseert Sterrenwacht Tivoli een MAANifestatie op 20 en 21 juli 2019. Tijdens dit weekend kan het publiek te weten komen hoe onze sterrenwacht betrokken was bij dit grootse evenement.

We zijn geopend vanaf 12:00 en we ontvangen dan graag (groot) ouders en (Klein) kinderen voor een leuke middag Apollo beleving.

We hebben een mooie expositie over de maanlandingen, we draaien een film die laat zien hoe Sterrenwacht Tivoli een rol had bij deze grootse onderneming. We hebben een speurtocht voor kinderen, een rondleiding door de sterrenwacht, je mag zelf op de maan staan, je maakt een selfie met een astronaut en elke jeugdige bezoeker krijgt een Maan presentje

De entree is op beide middagen gratis. Aanmelden in de tuin van Tivoli, waar de kinderen hun speurtocht formulier kunnen afhalen en ook weer inleveren.

sterrenwachttivoli.nl

20 juli - 21 juli

13:00 – 17:00 uur

Volkssterrenwacht Orion Bovenkarspel, Bovenkarspel


Op zaterdag 20 en zondag 21 juli a.s. is Orion open voor publiek van 13.00 – 17.00 uur ter gelegenheid van het project Apollo 11.

Op zaterdag 20 juli  aanstaande is het precies 50 jaar geleden, dat er voor de eerste keer mensen met de Apollo 11 naar de maan  gingen en op de Maan landden en op 21 juli zette Neil Armstrong en Buzz Aldrin voet op de Maan.
Dit hoogtepunt uit de geschiedenis van de ruimtevaart en mensheid wordt tijdens dit weekend van 20 en 21 juli feestelijk gevierd bij Volkssterrenwacht Orion met een uniek programma voor jong en oud.

Kom meer te weten over deze historische ruimtevlucht van Apollo 11, over gewichtloosheid en nog veel meer wetenswaardigheden.

In de expositieruimte van Orion is veel info over de eerste bemande maanlanding op 21 juli 1969 door het ruimtevaarttuig de Apollo 11.
Zo is er een prachtig schaalmodel van de Apollo 11 capsule , gekoppeld aan drie parachuten, een schaalmodel van de Maanlander en de Saturnus V raket.
Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij de toekomst van bemande maanreizen; misschien wil je ook astronaut worden? Maak alvast een foto, hoe je er uit zal zien met een astronautenpak aan.
En maak kennis met de Troopers, waarmee je ook op de foto kunt.

Er wordt onderzocht hoe de mogelijkheden zijn om via de Maan naar Mars te gaan en wellicht er te gaan wonen. Komt er een nederzetting op de maan als steunpunt en opstapplaats voor verdere bemande ruimtereizen?
Er is een simulant monster van Mars en de Maan, die de universiteit van Wageningen heeft gebruikt om te kijken of er groente gekweekt kan worden op Mars of de Maan. Door informatie en schaalmodellen komt publiek hier meer over te weten.
In het planetarium worden doorlopend presentaties gegeven om alles te weten te komen over de maan.

Ook spelenderwijs is kennis te vergroten over het heelal.
Bij Orion  is er de afgelopen tijd een educatief bordspel ontwikkeld
( dit naar idee van Theo Mulder en met tekeningen van Marian Pontier, beide leden van Orion).
Tijdens dit weekend kan dit spel door jeugd en volwassenen  gespeeld worden.
Door middel van aan aantal vragen wordt er een retoureisje gemaakt naar de maan.

Er worden door middel van diverse natuurkundige proeven, die allemaal betrekking hebben op sterrekunde  ruimtevaart,  aangetoond  hoe o.a. de zwaartekracht werkt, werking van het licht, statische elektriciteit. Enkele van deze proefjes mogen onder begeleiding van een vrijwilliger van Orion zelf worden gedaan.. Zoals ook de halve maagdenburgerbollen, een vacuumklok; met marshmellow’s, flesje water en een ballon wordt laten zien hoe vacuum werkt.
Tevens is er een lichtbak aanwezig gekoppeld aan diverse laserbundels. Hiermee kan worden aangetoond de breking van het licht aan en wordt uitgelegd  hoe een oog werkt. Bezoekers mogen hier zelf mee experimenteren onder begeleiding van vrijwilligers van Orion.
Er is ook een van der Graaff generator aanwezig. Hierop wordt met een barbiepop korte demonstratie mee gegeven i.v.m. statische elektriciteit. Teveel eigenlijk om op te noemen.

Ook is er een elektrospel aanwezig; d.m.v. aantal vragen komt de bezoeker meer te weten over het heelal..
Niet alleen over de Maan is veel informatie, maar ook over de Zon, onze dichtstbijzijnde ster.

Op het dakterras van Volkssterrenwacht Orion staat de zonne-telescoop, spectrograaf en zonnewijzer. Met de speciale zonnetelescoop kan er naar de zonnevlammen gekeken worden; de Zon kan hiermee veilig waargenomen worden. Publiek ziet met eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water.
Met een spectrograaf rafel je samen met een medewerker van Orion het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog.  En met de zonnewijzer kunnen bezoekers d.m.v. de stand van de Zon zelf de juiste tijd aflezen.

Door middel van een tijdlijn met prachtige afbeeldingen krijgt publiek een beeld van de tijd vanaf de oerknal tot nu.
Er hoeft van te voren niet te worden aangemeld; het is een doorlopend programma en de toegang is gratis.

Locatie van Orion is: Veilingweg 21B ( op de 1e verdieping van het Steekbos Paviljoen in het natuur/ recreatiegebied het Streekbos) in Bovenkarspel ( vlakbij Enkhuizen).

Meer info op: volkssterenwachtorion.nl of via 06-4885445.

20 juli - 21 juli

19:00 – 02:00 uur

Oude Sterrewacht, Leiden


Op 20 juli is het zover! Dan vieren we op de Oude Sterrewacht dat het precies vijftig jaar geleden is dat Buzz Aldrin en Neil Armstrong als allereerste mensen ooit op het oppervlak van de maan wandelden – terwijl Michael Collins trouw de commandomodule bemande om een veilige terugkeer mogelijk te maken.

Vier jij met ons mee? De hele avond kan je genieten van een speciaal programma. Onder meer: test je maan-kennis bij de Astronomy on Tap quizzes (ook voor niet-sterrenkundigen!), laat je verrassen door boeiende lezingen en waan jezelf even terug in de tijd tijdens het bekijken van origineel beeldmateriaal van nieuwsuitzendigen van 50 jaar geleden! De avond wordt geheel in thema afgesloten met de mogelijkheid om op de Sterrewacht zelf door een telescoop de maan te bekijken.

Er is ook een lezing speciaal gericht op kinderen (vanaf 8 jaar)

19:00 – 20:00 Reizen naar de maan, wat moet je weten? Show door sterrenkunde student Frank Rensen voor kinderen vanaf 8 jaar (en ouders) (NL). Koop hier je tickets voor € 2,50

20:00 – 20:30 Maan Quiz #1 door Astronomy on Tap (EN & NL). Entree gratis

20:30 – 21:30 Public lecture “What have we learned about the formation of the moon from the rocks and landings?” door prof. Ewine van Dishoeck (EN). Koop hier je tickets voor € 2,50

21:30 – 22:00 Maan Quiz #2 door Astronomy on Tap (EN & NL). Entree gratis

22:00 – 23:30 Originele Nederlandse TV uitzending van precies 50 jaar geleden. Voorafgaand een live interview met de originele radio verslaggever Hugo van Rhijn (NL). Koop hier je tickets voor € 2,50

23:30 – 24:00 Maan Quiz #3 door Astronomy on Tap (EN & NL). Entree gratis

24:00-2:00 Kijk naar de maan met een historische telescoop. Entree gratis

Shows in de Kaiserzaal, drankjes in de Meridiaanlounge

Universiteitleiden.nl/oudesterrewacht

21 juli

11:00 – 16:00 uur

Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloo


Op zondag 21 juli opent de Volkssterrenwacht Bussloo speciaal haar deuren in het kader van “50 jaar Maanlanding Apollo 11”. De Volkssterrenwacht Bussloo biedt een gevarieerd programma om het jubileum van één van de hoogtepunten in de bemande ruimtevaart  te herdenken. De deuren zijn geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Er zijn speciale presentaties en diverse buitenactiviteiten zoals het waarnemen van de zon, scheikundige proefjes en het lanceren van waterraketten. Tevens is op deze dag de Dutch Rocket Research Association te gast. Zij zullen doorlopend spectaculaire demonstraties geven met het lanceren van modelraketten. In de zaal is er een tentoonstelling met diverse modellen, kranten en dergelijke uit de periode van de Apollo-vluchten.

Bij helder weer is er  de mogelijkheid om onze zon waar te nemen met de zonnetelescoop. De zon is  zo helder dat hij niet zonder speciale hulpmiddelen met een telescoop kan worden waargenomen. Maar met een zonnetelescoop kan veilig van dit boeiende hemellichaam genoten worden en wordt de zon een gasbol met zonnevlekken en zonnevlammen.

De toegang voor deze speciale open dag is gratis en geschikt voor alle leeftijden.

Speciale Open Dag ter gelegenheid van het feit dat het op 21 juli precies 50 jaar geleden is dat Apollo 11-astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan; een hoogtepunt in de geschiedenis van de mensheid. Vrijwilligers van de DRRA (Dutch Rocket Research Association) geven de gehele dag spectaculaire demonstraties van lanceringen van modelraketten. Voor de jeugd is het mogelijk om water-raketten te lanceren en proefjes te doen met zonlicht. In de zaal van de sterrenwacht is er een tentoonstelling met diverse herinneringen aan het Apollo-programma en een doorlopend programma met film- en fotobeelden. Bij helder weer kan met de speciale zonnetelescoop van de sterrenwacht naar de zon worden gekeken. Centraal in het programma staan drie korte presentaties: 11.30 uur : “Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje” door Alex Scholten 13.30 uur : “DRRA: zelf modelraketten maken en lanceren” door DRRA 15.00 uur : “Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje” door Alex Scholten

toegang gratis

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Volkssterrenwacht Bussloo | Bussloselaan 4 |  7383 RP | Bussloo (gem. Voorst)
volkssterrenwachtbussloo.nl

26 juli

20:00 – 22:30 uur

Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloo


Frank Vermeulen:

Over de sterrenbeelden zijn veel verhalen te vertellen, die vaak al dateren vanuit de Griekse oudheid. Waar komen die namen vandaan? Welke betekenis hebben ze? Frank Vermeulen maakt een selectie uit deze verhalen en zal het publiek meenemen naar de tijd waarin de sterrenhemel een belangrijke rol speelde in het alledaagse leven.

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Volkssterrenwacht Bussloo | Bussloselaan 4 |  7383 RP | Bussloo (gem. Voorst)
volkssterrenwachtbussloo.nl

02 augustus

20:00 – 22:30 uur

Volkssterrenwacht Bussloo, Bussloo


Alex Scholten :

De planeet Jupiter is niet alleen de grootste planeet van ons zonnestelsel, maar lijkt ook in niets op planeten zoals de aarde. Met behulp van schitterende opnamen van diverse ruimtesondes neemt Alex Scholten het publiek mee naar de wonderlijke wereld van deze grote gasreus en zijn talloze manen. Bij helder weer zijn Jupiter en de vier helderste manen zichtbaar met de telescopen van de sterrenwacht.

De VOLKSSTERRENWACHT BUSSLOO heeft iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur een KIJK-AVOND.
Om 20.00 uur begint in de zaal een presentatie over een actueel onderwerp uit de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en weerkunde. Inclusief een pauze duurt de presentatie tot ongeveer 22.00 uur. Bij helder weer kan er voorafgaand aan de presentatie, in de pauze en na afloop van de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel worden gekeken. Aanmelding voor de kijk-avond is niet nodig, maar onze zaal biedt plaats aan ca. 60 bezoekers, dus kom op tijd want vol is vol. De entreeprijs is €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.
Bezoekers kunnen gratis parkeren op de parkeerplaats voor de sterrenwacht. (Voor de slagboom linksaf, langs de golfbaan, tot na de bocht.)  Let op: aan parkeren achter de slagboom zijn kosten verbonden!

Volkssterrenwacht Bussloo | Bussloselaan 4 |  7383 RP | Bussloo (gem. Voorst)
volkssterrenwachtbussloo.nl

03 augustus

10:30 – 12:30 uur

Aviodrome (NRM), Lelystad


Door: Marco van der List (Bradford Engineering)

Meer info volgt:

Locatie: Aviodrome, Lelystad Airport,  Aanvang 10:30 uur (zaal open vanaf 10:00 uur)
Toegangskaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de balie van de Aviodrome.
Toegang: €7,00; kinderen en vrienden van het NRM: €3,50.
Aanmelding voor de lezing wordt zeer op prijs gesteld (via info@nationaalruimtevaartmuseum.nl)
nationaalruimtevaartmuseum.nl

04 augustus

13:00 – 15:30 uur

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek, 's-Graveland


Niet alleen ‘s avonds maar ook overdag kunnen wij naar een bijzondere ster kijken: onze eigen zon!

Op de eerste zondag van de maanden mei t/m september staan tussen 13:00 en 15:30 uur speciale zonnetelescopen voor u klaar. U kunt zelf  kijken naar de oppervlakte van de zon, de zonnevlekken die mogelijk aanwezig zijn en u kunt wellicht zelfs wat uitbarstingen zien.

Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek 

1 2 3 4