Sterrenkunde voor Iedereen

Datum/Tijd
Date(s) - 30 oktober - 04 december
20:00 – 22:30

Locatie
Sterrenwacht Halley

Categorieën Geen Categorieën


De cursus wordt elke jaar in de lente en de herfst gehouden en omvat zes lessen, telkens van 20.00-22.30 uurIn het najaar 2018 zijn de lessen op de volgende dinsdagavonden:  30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november en 4 december.
De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halleyleden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist.
In de kosmos kan men onderscheid maken tussen objecten die zelf licht geven (bijvoorbeeld de zon en de sterren) en donkere objecten die dat niet doen (bijvoorbeeld planeten en manen).
De inhoud van de najaarslessen is: positiebepalingen op aarde ,zon, levensloop van sterren, interstellaire materie, ons Melkwegstelsel,  de Lokale Groep, Virgocluster, Laniakea, Kosmisch Web, de Ster van Bethlehem en warmtestraling van kometen en meteorieten. Met het planetarium wordt een reis door het lichtgevende heelal gemaakt.
Bij de lessen wordt ook aandacht besteed aan het waarnemen en de sterrenhemel, die is in het najaar anders dan in het voorjaar.
Het cursusgeld bedraagt € 60,– (voor Halleyleden: € 55,–).
Voor meer informatie en inschrijving: Merijn de Jager.
sterrenwachthalley.nl

Ook interessant

Voorjaarsvakantie activiteiten Sonnenborgh

stipmedia

College 6: “Astrobiologie en haar onderzoek bij NASA JPL.”

stipmedia

Open avond i.k.v.’Nederland kijkt sterren‘

stipmedia