Perseiden BBQ

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 11 augustus
16:30 – 23:30

Locatie
Perseiden BBQ

Categorieën


Ook dit jaar organiseert Astra Alteria de jaarlijkse Perseïden BBQ. We zijn opnieuw van harte welkom bij Jan en Ellen Hoogendoorn in Kootwijkerbroek. De avond zal op zaterdag om 11 augustus om 16:30 starten. De  precieze invulling is nog helemaal bekend, maar uiteraard staat de gezellige BBQ en het waarnemen van vallende sterren voorop.

BBQ
Wanneer de eerste vakantieverhalen zijn uitgewisseld en de BBQ’s rond 17:30 lekker op temperatuur beginnen te komen kunnen we gaan genieten van zelf meegebracht (vegetarisch) vlees of groenten.
Het is handig om je eigen stoelen en een tafeltje mee te nemen. Je kun ook iets meenemen voor de gezamenlijke tafel. Denk hierbij aan een heerlijke salade of je eigen gemaakte Tzaziki.
Astra Alteria zal zorgen voor borden, bestek, drankjes en sauzen.

Na de BBQ is het tijd voor een presentatie (info volgt). Maar het is ook de mogelijkheid om zelf iets te vertellen over je telescoop, je (nieuwe) fototoestel en de technieken die je hebt aangeleerd om sterren te fotograferen of
om vragen te stellen over een onderwerp waar je meer van wilt weten. Je staat soms verstelt welke kennis binnen de vereniging aanwezig is.

Waarnemen Perseïden
Als het rond 22:00 donker en helder genoeg is gaan we gezamenlijk de vallende sterren waarnemen. We zitten op de nacht voor het maximum (zondagnacht), dat betekendt dat er wat minder vallende
sterren te zien zullen zijn, maar het aantal kan nog altijd oplopen tot wel 40 vallende sterren per uur. Meteorieten waarnemen kan zonder speciale instrumenten, een ligstoel en warme(!) kleding zijn voldoende.
Vooraf zal een korte uitleg plaats vinden.

Alle leden van Astra Alteria, maar ook introducees zijn van harte welkom! Laat via onderstaande link weten of komt! Opgeven Perseïden BBQ

Adres BBQ
Jan en Ellen Hoogendoorn
Esvelderweg  5
Kootwijkerbroek
astraalteria.nl

Ook interessant

Copernicus satellieten en Tropomi

stipmedia

Big Data in de sterrenkunde

stipmedia

Kosmologie: ACDM oerknalmodel, ontstaan toestand en toekomst van het heelal; het huidige inzicht.

stipmedia