College 2: “Evolutie van sterren.”

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 10 november
13:30 – 15:30

Locatie
Sterrenkundeclub Radboud (Huygensgebouw)

Categorieën


Op zaterdag 10 november 2018 gaat de lezing over de evolutie (geboorte, leven en einde) van sterren. Eigenlijk gaat het over de inleiding op de sterrenkunde. Ons zonnestelsel komt voorbij, andere sterren, sterrenstelsels, de vorming en evolutie van sterren, en misschien neutronensterren en zwarte gaten.

Deze lezing is een theoretische lezing en gaat letterlijk over sterrenkunde; de kennis van sterren. De spreker is prof. dr. Frank Verbunt, hoogleraar hoge-energie astrofysica binnen de afdeling sterrenkunde van de Radboud Universiteit. Hij heeft gewerkt in Cambridge (Engeland), het Max Planck Instituut (Duitsland) en Universiteit Utrecht en hij heeft een boek gepubliceerd Het Leven Van Sterren (2010), gericht op VWO’er met Wiskunde. Zijn onderzoek omhelst onder andere neutronensterren, dubbelsterren, bronnen van röntgenstraling en sterhopen. Hij werkt verder nauw samen met onderzoekers van SRON te Utrecht.

Zorg dat je bij deze lezing aanwezig bent als je meer wilt weten over de absolute basis van sterrenkunde en meld je aan als lid via de website.

Voor jongeren (10-20) die fan zijn van Sterrenkunde en aanverwante onderwerpen zoals Natuur-/Wiskunde, Astronomie, Ruimtevaart en er meer over willen leren.

Voor het bijwonen van een college vragen we € 5, contant te betalen bij binnenkomst. Hiervoor krijg je een college/lezing (2 blokken van 50 minuten) met heel veel informatie over jouw favoriete onderwerpen, en in de pauze krijg je een snack. Bovendien krijg je, na het merendeel van de colleges te hebben bijgewoond, een certificaat. (Hiervoor moet je je wel aanmelden als lid.)

Op de bewuste datum starten we ‘s middags om 13:30 uur en eindigen om 15:30 uur.
Er zijn 2 colleges/lezingen met een pauze halverwege. Je bent vanaf 13:00 uur welkom bij de hoofdingang aan de Heyendaalseweg.

Faculty of Science (Faculteit der Natuurwetenschappen Wiskunde en Informatica) Huygensgebouw, campus Radboud Universiteit. Heyendaalseweg 135, 6525 AJ  Nijmegen.

Voor meer info: Sterrenkundeclub Radboud

Ook interessant

Earthrise: Apollo 8 wint de Space Race”

stipmedia

excursie naar komeet Wirtanen

stipmedia

waarnemen van de sterrenhemel, publiekslezing & planetariumvoorstelling

stipmedia