Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18 april
20:00 – 22:30

Locatie
Volkssterrenwacht Copernicus

Categorieën


50 jaar geleden zette Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan. De vlucht van de Apollo 11 in juli 1969 vormde een hoogtepunt in de geschiedenis van de bemande ruimtevaart en de verwezenlijking van een droom die de mensheid al langere tijd koesterde.

Diverse schrijvers lieten al eerder hun hoofdpersonen naar de maan reizen. Zo ook Hergé, die in 1954 zijn stripheld Kuifje in de albums ‘Raket naar de Maan’ en ‘Mannen op de Maan’ een maanreis liet maken. Alex Scholten maakt een vergelijking tussen de reis van Kuifje en de Apollo 11 en geeft daarmee een overzicht van deze historische ruimtevlucht.

Over de spreker

Alex Scholten (1962), woonachtig in het Gelderse Eerbeek, is al bijna 40 jaar actief amateur-sterrenkundige, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar kometen, meteoren en de ruimtevaart in ons zonnestelsel. Van 1995 tot 2011 was hij voorzitter/waarnemingsleider van de Nederlandse Kometen Vereniging. Als voorzitter van de Volkssterrenwacht Bussloo (bij Apeldoorn) verzorgt hij regelmatig lezingen, cursussen en waarnemingsavonden voor het publiek. In het dagelijks leven is de spreker werkzaam bij het verzekeringsconcern Achmea in Apeldoorn.

Volkssterrenwacht Copernicus Bezoekerscentrum de Kennemerduinen, Zeeweg 12, Overveen.

Toegang is gratis. Aanmelden verplicht via website Copernicus (QR-code).
sterrenwachtcopernicus.nl

Ook interessant

WELKE TELESCOOP MOET IK KOPEN? (BE)

stipmedia

Astronomy on tap Meer info volgt

stipmedia

Workshop Bouw je eigen Kunstster Almere

stipmedia