Moon Gallery FUTURE PAST

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 01 december - 31 januari
00:00

Locatie
Space Expo

Categorieën


Met de opening van Moon Gallery FUTURE PAST bij Space Expo begint de viering van de 50ste verjaardag van de Apollo 11 landing op de maan. Het gehele jaar 2019 worden er bij Space Expo, maar ook op andere locaties in het land en natuurlijk ook internationaal vele activiteiten en exposities georganiseerd in het kader van 50 jaar maanlanding.

Toekomstige maanreizen vragen publieke betrokkenheid en het samenbrengen van goede ideeën vanuit verschillende culturen en achtergronden. Moon Gallery wil dit stimuleren door 100 miniatuur kunstwerken naar de maan te sturen op een plaat van 10 bij 10 bij 1 cm die wordt bevestigd op een maanlander die in 2022 gelanceerd zal worden.

Deze expositie laat de eerste 25 inzendingen voor dit project zien en is het eerste experiment om een toekomstige maancultuur vorm te geven door een gezamenlijk kunstproject. Deze inzendingen worden getoond in de context van 100 objecten die al in de ruimte zijn geweest. Bij Space Expo ontmoet het verleden de toekomst om verwondering en inspiratie op te roepen voor de ruimtevaart van vandaag.

Moon Gallery is een tentoonstellingsplatform voor de vormgeving en promotie van de ontwikkeling van een esthetische levensvorm op de maan. De drie belangrijkste componentenvan Moon Gallery zij onderzoek, samenwerking en behoud voor de toekomst.

Onderzoek: Voor de ontwikkeling van de inhoud, informatiemateriaal en vormgeving voor de promotie van artistieke inzendingen.

Samenwerking: Beschikbaar stellen van het online gereedschap en website ontwerp voor het verzamelen van inzendingen en het zichtbaar maken van de realtime evolutie van de esthetische levensvorm.

Behoud voor de toekomst: Verspreiden van een online gegevensbank van afbeeldingen en artistieke voorstellen.

Doel: Te komen tot een selectie van 100 gereproduceerde werken in een grid van 10 bij 10 bij 1 cm dat in 2022 op het maanoppervlak moet komen.

Moon Gallery is geïnspireerd door artistieke initiatieven uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, zoals The Moon Museum, een keramisch tegeltje van 1 bij 2 cm met kunstwerken van zes bekende artiesten uit de jaren 1960, en Fallen Astronaut, een 8,5 cm groot aluminium beeldje van Paul Van Hoeydonck dat in 1971 door de astronauten van Apollo 15 op de maan is geplaatst. Ook de wetenschappelijke BioPan van ESA vormde een inspiratiebron om geminiaturiseerde experimenten naar de ruimte te brengen.

Ook interessant

De Gaia hemel: versie 2.0 – gastspreker dr. Anthony Brown (Universiteit Leiden)

stipmedia

Aarde en Mars

stipmedia

De Oerknal, In den Beginne. Hoe zat het ook al weer?

stipmedia