Centaurus A Starparty: Vallende Sterren Kijken

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12 augustus - 13 augustus
21:00 – 02:00

Locatie
Centaurus A Starparty: Vallende Sterren Kijken

Categorieën


Plaats: Camping Klein Amerika, Groesbeek

Voorlopige status: Gaat door

Definitieve status bekend: uiterlijk 12 augustus 18.00 uur

Op de prachtig gelegen camping ”Klein Amerika” organiseert Centaurus A in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus hun starparty. De donker gelegen plek, de lage horizon en het moment in het jaar biedt optimale mogelijkheden om vallende sterren – meteoren, de zogenaamde Perseı̈den – te bekijken. De Maan zal in ieder geval het spektakel niet storen.

We kunnen Venus en Jupiter onder zien gaan, Mars en Saturnus zijn de hele avond gemakkelijk te zien. Voor de liefhebbers zijn Neptunus en nog wat later
ook Uranus met een telescoopje te bekijken. En er zijn natuurlijk nog de sterrenstelsels en planetaire nevels.

Vallende sterren ziet u gewoon met het blote oog, simpelweg door omhoog te kijken, het gemakkelijkst vanuit een campingstoel, stretcher of luchtbed. Deze avond is ook een gelegenheid om in de regio Nijmegen een groot aantal liefhebbers van Sterrenkunde met hun instrumenten op één plek te treffen. U bent van harte uitgenodigd ook uw verrekijkers, telescopen, fotoapparatuur en toebehoren mee te nemen. Er is stroom aanwezig via de bekende blauwe ’camping’ stekker (Euro CEE).

Het avondbezoek is gratis. Wanneer u op de camping wilt blijven overnachten kunt u zich vóórafgaand aan de avond in verbinding stellen met de beheerder via www.klein-amerika.nl.

Uiteraard zijn ook wij afhankelijk van het weer! Als het weersvooruitzicht ongunstig is, dan gaat de starparty niet door. Dit maken we kenbaar op deze website, uiterlijk op zondag 12 augustus om 18.00 uur. Deelname geschiedt op eigen risico, van eventueel door u gemaakte kosten vindt geen terugbetaling plaats door de camping noch door de organisatie.

Bereikbaarheid

Minicamping ”Klein Amerika” ligt ten zuiden van Groesbeek en ten westen van Breedeweg.
Adres: Klein Amerika 3, 6562KC, Groesbeek
Coördinaten: 51:45:35 NB, 5:55:25 OL op ca. 62 m boven NAP.

Vanuit Nijmegen: Rijd Groesbeek helemaal door richting Breedeweg. Na de Lidl (rechterkant) de eerste rotonde rechtsaf en weg over ca 1 km vervolgen.  De camping ligt aan linkerkant van de weg. Parkeer alstublieft zoveel mogelijk rechts op de P-plaats.
www.centaurus-a.nl

Ook interessant

de BepiColombo missie naar Mercurius

stipmedia

Sterrenkijkavond Radboud Universiteit (Nijmegen)

stipmedia

Earthrise: Apollo 8 wint de Space Race”

stipmedia