Basis cursus sterrenkunde

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 10 oktober - 14 november
00:00

Locatie
Sterrenwacht Midden Nederland

Categorieën


Vraagt u zich wel eens af welke sterren u nu eigenlijk ziet als u op een heldere avond naar boven kijkt? Of wellicht heeft u diepere vragen als: hoe is het heelal ontstaan en wat is de plek van onze aarde daarin?

Tal van hemelverschijnselen als zons- en maansverduisteringen, planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden en de melkweg zijn met de juiste basiskennis van de astronomie eenvoudig te herkennen en te verklaren.

Sterrenwacht Midden-Nederland in Amersfoort biedt die basiskennis en brengt de sterrenhemel een stuk dichterbij door u in een zestal cursusavonden wegwijs te maken op het gebied van astronomie en het aanpalende gebied van ruimtevaart. We gaan in op de sterrenkunde als wetenschap, de geschiedenis van sterrenkunde, de sterrenhemel, de zon, aarde en maan, ons zonnestelsel, het melkwegstelsel en het heelal.

Deze basiscursus wordt gehouden op zes woensdagavonden, te weten 10, 17, 24 en 31 oktober, 7 en 14 november in onze sterrenwacht. De lessen duren van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor deelname bedragen 70 euro exclusief het Handboek Sterrenkunde van Govert Schilling die als leidraad dient voor de cursus en die u zelf dient aan te schaffen.

Tickets koop je via Eventbrite: klik hier om naar die pagina te gaan. Je koopt dan een ticket voor alle avonden.

Nadere informatie:
Arjan de Boer, voorzitter@sterrenwacht-mn.nl

Schothorsterlaan 27 |  3822 NA | Amersfoort

Ook interessant

Higgs en het mysterie van de missende antimaterie

stipmedia

Kijkavond Sterrenwacht Midden-Nederland

stipmedia

Cozmix (BE) totale maansverduistering

stipmedia