Astronomisch Geschilderd – When space meets art

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 27 juli - 16 september
14:00 – 17:00

Locatie
Cozmix Volkssterrenwacht Beisbroek

Categorieën


Astronomisch geschilderd is de uitnodigende titel van de schilderijententoonstelling die Cozmix in de zomer van 2018 organiseert. Met behulp van talrijke hoogwaardige schilderijreproducties belichten we de fascinatie die verschillende beroemde schilders voor de sterrenhemel hadden. Doorheen de tijd zorgden bijzondere astronomische verschijnselen vaak voor vernieuwende accenten in het oeuvre van kunstschilders als Rubens, Vermeer, Turner, van Gogh, Munch of Lichtenstein.
Tijdens een twee uur durende verkenningstocht in de vorm van een matinee of nocturne zal de samensteller van deze tentoonstelling de aanwezige deelnemers begeleiden en onderdompelen in een kunstzinnige wereld vol sterrenkundige elementen. Aan de hand van twaalf verschillende kosmische thema’s wordt elk sterrenkundig geschilderd element wetenschappelijk geduid en verkennen we op een unieke manier uiteenlopende artistieke kunststromingen.
Nadien netwerking en drink.

Er zijn matinees op zondag 5 augustus en zondag 2 september, telkens met start om 10.00 h.De nocturnes staan gepland op dinsdag 21 augustus en zaterdag 15 september, telkens met start om 20.00 h.

Tijdens de zomermaanden kan u de tijdelijke tentoonstelling ‘Astronomisch geschilderd’ gratis bezichtigen op de eerste verdieping van het kasteel Beisbroek, van zondag tot en met vrijdag, telkens van 14 h tot 17 h.

Zeeweg 96, 8200 Brugge België
Inschrijven kan online via de website cozmix.be.

Ook interessant

Bijeenkomst jongerenwerkgroep

stipmedia

Workshop Telescoop kopen en gebruiken

stipmedia

De reuzenplaneet Jupiter Bussloo

stipmedia