100 hours of Astronomy Kindersterrenkijkavond

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12 januari
19:00 – 21:30

Locatie
Cosmos Sterrewacht Lattrop

Categorieën


Op zaterdagavond 12 januari is er in de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop weer een kindersterrenkijkavond. Dit keer een speciale kindersterrenkijkavond in het kader van 100 jaar International Astronomical Union. De IAU organiseert dit weekend wereldwijd activiteiten met als thema ” 100 Hours of Astronomy”. De Internationale Astronomische Unie, opgericht in 1919, is een organisatie voor de bevordering van de internationale samenwerking en coördinatie op astronomisch gebied.

Het beloofd een bijzondere avond te worden met een spectaculair mooie winterse sterrenhemel waar o.a. de Maan, de rode planeet Mars en de Orionnevel te zien zijn. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven en te doen in en om de sterrenwacht.

We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de zon. maan, planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij o.a. de rode planeet Mars en  de kraters op de Maan. Laat je verwonderen en geniet zelf van de prachtige beelden door de telescopen.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend, het programma begint om 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie kunt u vinden op: cosmossterrenwacht.nl
Frensdorferweg 22 | 7635 NK Lattrop | 0541-229700 | info@cosmossterrenwacht.nl

Ook interessant

Een telescoop op de bodem van de zee

stipmedia

Zwaartekrachtgolven / Virgo-instrument

stipmedia

Levensloop van sterren

stipmedia