unawe  EuSpSo.png

 Vallendesterren  Eurekashop be

 

pilarsofcreation

Wat heeft een sterrenwacht je te bieden?

  • Sterrenwachten organiseren vaak lezingen, workshops en presentaties
  • ze delen hun passie voor sterrenkunde, weer en ruimtevaart graag met jou
  • bekijk de melkweg en bijvoorbeeld gasnevels eens door een grote telescoop
  • ze helpen jou als geïnteresseerde graag op weg
  • je krijgt er tips over het gebruik van een telescoop of ruimtefotografie
  • je kunt er als vrijwilliger de nodige kennis(sen) op doen

Neem gerust contact op met de sterrenwacht bij jou in de buurt - of ga eens langs!

 

Bussloo

Volkssterrenwacht Bussloo (VSB) is al 40 jaar lang bezig de sterrenkunde bij een breed publiek onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd amateursterrenkundigen de mogelijkheid te bieden hun hobby uit te oefenen. De sterrenwacht is gevestigd in een monumentale boerderij en kent dankzij zijn landelijke ligging een nog fraaie donkere sterrenhemel.


Gedurende het hele jaar is de sterrenwacht iedere vrijdagavond  voor het publiek geopend. De sterrenwacht beschikt over een voordrachtsruimte voor 60 personen waar de bezoeker een presentatie over een sterrenkundig onderwerp kan bijwonen. Onderwerpen sluiten zoveel mogelijk aan op de actualiteit. Bij helder weer bestaat de mogelijkheid om in het observatorium de maan, sterren of planeten door de computergestuurde telescoop (36cm Celestron C14) te bekijken. Ook beschikt de sterrenwacht over een speciale 10cm-zonnetelescoop.
Naast deze wekelijkse kijk-avonden organiseert de sterrenwacht cursussen, praktijkavonden en worden op afspraak talrijke groepen ontvangen. VSB ontvangt jaarlijks zo’n 4.500 bezoekers.


Stichting Volkssterrenwacht Bussloo werkt volledig met vrijwilligers. VSB heeft een enthousiast en gezellig team, met een gedeelde passie voor alles wat met astronomie en ruimtevaart te maken heeft. De vrijwilligers geven presentaties en uitleg of ondersteunen de publieksactiviteiten of zetten hun technische kennis in voor de apparatuur en het onderhoud van de locatie. Specifieke voorkennis is niet nodig; enthousiasme en inzet zijn voldoende. Ook voor het vervullen van de bestuursfuncties is de sterrenwacht op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.


Contactpersoon: Alex Scholten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0571-262006

 VSB telescoop2014 telescoop2014 Kometen

20160312 LSD11

 

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl