Lezing door en eerbetoon aan prof. Cornelis de Jager

prof. Kees de Jager woensdag 11 oktober 2017

We zijn opgetogen dat Jean Pierre Grootaerd Zenit wist te vinden met de vraag of Zenit aandacht kan geven aan een bijzonder evenement.

Waarbij een bijzonder persoon, te weten prof. Kees de Jager een lezing zal geven, en het gebeuren ook meteen in het teken zal staan als een eerbetoon aan prof. Kees de Jager.    

ZATERDAG 4 NOVEMBER: Lezing door en eerbetoon aan prof. Cornelis de Jager, met zijn 96 levensjaren misschien de oudste nog actieve astronoom op onze aardbol, maar bovenal een groot wetenschapper, wetenschapspopularisator en zeer begenadigd spreker. Prof. de Jager heeft een levensloop achter de rug dat op zijn minst zeer uitzonderlijk mag worden genoemd. Ook de manier waarop wij prof. de Jager persoonlijk leerden kennen was niet alledaags. Ook dat verdient op 4 november wat speciale aandacht. Plaats: Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44, INGANG GEZUSTERS LOVELINGSTRAAT België. van 14u tot 17u.   

Tijdens deze namiddag staan drie lezingen op het programma. Hijzelf heeft het over kometen, daarna volgt een gezamenlijke lezing met Jean-Pierre Grootaerd (werkgroep Kijkerbouw) over vrouwen in de wetenschap, een stokpaardje van beide heren, en we sluiten af met een lezing met Dr. Hetty Van Dijk over het belang van educatie voor meisjes op het Afrikaans continent.Een lezing waar een mens stil van wordt en waarbij je beseft hoe goed wij het hier wel niet hebben. De twee laatste lezingen gaan door in het kader van Science4Girls, een  initiatief dat werd opgestart door de Volkssterrenwacht Armand Pien met steun van onze beide astronauten Frank De Winne en Dirk Frimout. Project wat ook wordt gepromoot door de International Astronomical Union, en gaan door met steun van Universe Awareness.

Deze zeer bijzondere  namiddag wordt bijgewoond door een aantal prominenten zoals prof. Walter Van Rensbergen(VUB), dr. Alex Lobel (Koninklijke Sterrenwacht van België) en prof Jean-Pierre DeGreve (VUB) . Anecdotes komen aan bod van Gerard Bodifée, prof Ewine van Dishoeck (IAU) en anderen.

Bij interesse kunt u zich hier inschrijven 

Voor meer info over deze dag of prof. Kees de Jager. Lezingen en eerbetoon prof. Cornelis (Kees) de Jager

Weersverwachting

Foto van de dag

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl