Agenda

volkssterrenwachtbussloo.nl

Op vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 februari is Volkssterrenwacht Bussloo speciaal geopend voor het evenement de “Sterrenkijkdagen” wat dit jaar landelijk voor de 42e keer gevierd zal worden. Het publiek kan beide avonden vanaf 19.30 uur de sterrenwacht bezoeken met diverse korte presentaties over de actuele sterrenhemel en bij helder weer gelegenheid om met de grote telescopen naar de sterrenhemel te kijken.

Volkssterrenwacht Bussloo opent dit weekend ook haar deuren. Het publiek is welkom om door de telescopen te komen kijken. De telescopen in het observatorium van Volkssterrenwacht Bussloo staan klaar om bijvoorbeeld de maansikkel met zijn kraters te bewonderen. Tevens staat ook het sterrenbeeld Orion goed zichtbaar aan de hemel.

Vanaf 19.30 uur is de sterrenwacht geopend en zijn er diverse korte voordrachten over verschillende onderwerpen. Hierbij zullen met name de maan, de planeten en de actuele sterrenhemel centraal staan. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te horen wat er nog meer te zien is aan de hemel en te leren hoe je de planeten en sterrenbeelden kunt vinden. De toegang is gratis.

Naast deze speciale weekend openstelling is de sterrenwacht ook iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze. Bezoekers kunnen gratis parkeren voor de sterrenwacht gevestigd in de monumentale boerderij “de Wijnbergenshof”. Vóór de slagboom linksaf, tot na de bocht, daar vindt u de parkeerplaats van Volkssterrenwacht Bussloo.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de

website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

volkssterrenwachtbussloo.nl

Weersverwachting

Foto van de dag

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl