Agenda

mira.be
18 woensdagen in de loop van 2018 om 19 uurCursus theoretische sterrenkunde op Volkssterrenwacht MIRA
Eerste cursus dag 17 januari!!!!
 
Elk jaar vindt er een cursus sterrenkunde plaats op Volkssterrenwacht MIRA, het ene jaar is het een cursus theorie en het andere jaar is het een cursus praktijk. in 2018 is het opnieuw de beurt aan de theoretische sterrenkunde.
 
In een begrijpelijke taal en met behulp van veel multimediamateriaal geven we in 18 lessen een overzicht van waar het in de sterrenkunde allemaal om draait. We schetsen onze plaats in het grote geheel, we bekijken de evolutie van het sterrenkundig onderzoek in de loop der eeuwen en maken kennis met een aantal essentiële begrippen om op verkenningstocht te trekken. We hebben het over de meest actuele inzichten in de kosmologie, bestuderen in detail de objecten in ons eigen zonnestelsel en volgen op de voet hoe sterren evolueren van grote gas- en stofwolken tot witte dwergen, neutronensterren en zelfs zwarte gaten. Ten slotte hebben we het nog over de zoektocht naar planeten bij andere sterren en naar buitenaards leven en kijken we naar wat onze sterrenhemel te zien is.
 
De deelnameprijs bedraagt 130 euro, in die prijs is een uitvoerige syllabus en heel wat multimediaal materiaal inbegrepen.
Voor meer info, alle dagen, en onderwerpen kijk HIER 

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl