Agenda

astraalteria.nl

Lezing ”De 5 grootste raadsels in astronomie”

Maandag 15 januari 2018 belegt Astra Alteria een gezellig en leerzame Science Café-avond bij Red’s Tapas Grill & Bar-Museumplein 3 Ede. Vanaf 20.00 uur zal ond clublid en voormalig voorzitter Robert de Jong met de lezing starten. 

Toelichting
Sterrenkunde in de breedste zin van het woord is een van de boeiendste wetenschappen. Het houdt zich bezig met het onderzoek naar onder meer de ontstaansgeschiedenis van de planeten, de sterren en sterrenstelsels en ook van het universum als geheel.

Het lijkt dat al deze kennis ons als mens niet van node is, daar al die hemelobjecten zover weg staan. Anders wordt het als wetenschappers zich buigen over de vraag of er vergelijkbare Aardes bestaan, maar ook of het leven op die Aardes of ergens anders in het heelal ontstaan is, en zo ja of zij middelen hebben om met ons in contact te komen. Nog ultiemer is de vraag waardoor het heelal ontstaan is zoals we dat nu kennen.

Sluitende antwoorden zijn er niet en die zullen er waarschijnlijk ook niet komen. Er is wel het een en ander over te zeggen op wetenschappelijke gronden en filosofische gronden waar de wetenschap ons in de steek laat.

Profiel
Robert de Jong heeft sterrenkunde gestuurd aan de Universiteit Utrecht en werkt nu als solution architect in de IT. Hij beschouwt zich autodidact op het gebied van de sterrenkunde en aanverwante wetenschappen en hij houdt zich overwegend bezig met controversiële onderwerpen.

De toegang voor leden van Astra Alteria is gratis. Voor niet-leden kost deze bijzondere avond slechts € 6,00. Parkeren is mogelijk onder supermarkt Hoogvliet, De Halte 269.
astraalteria.nl

 

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl