Agenda

volkssterrenwachtbussloo.nl

In januari 2018 starten de Volkssterrenwacht Bussloo en de Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Triangulum gezamenlijk een themacursus ‘Bouw van het Heelal’. Op drie maandagavonden worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de cursist meegenomen wordt naar de oorsprong van het heelal en zicht krijgt op de opbouw van ons universum.

Altijd al willen weten hoe het heelal is ontstaan? Willen begrijpen hoe het heelal is opgebouwd? Wat zijn nu eigenlijk ‘zwarte gaten’, ‘superclusters’ en de ‘oerknal’? Vragen die uitgebreid aan de orde komen in de minicursus ‘Bouw van het Heelal’. De cursist maakt in drie cursusavonden kennis met de belangrijkste aspecten van de kosmologie.

De cursus wordt gegeven op drie maandagavonden:

15 januari : les 1 – Afstanden en structuren in het heelal

22 januari : les 2 – Bijzondere objecten in het heelal – Zwarte gaten

29 januari : les 3 – Het ontstaan en de levensloop van het heelal

Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij al over enige sterrenkundige basiskennis beschikt (bijvoorbeeld uit de ‘Beginnerscursus Sterrenkunde’). De cursus zal een beroep doen op het voorstellingsvermogen en ook eenvoudige wiskundige en natuurkundige formules zullen niet geschuwd worden.

De cursusavonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo aan de Bussloselaan 4, 7383 RP Bussloo (gemeente Voorst). De cursusprijs bedraagt € 60,00 inclusief een werkmap en inclusief koffie. De cursus wordt gegeven door enkele enthousiaste vrijwilligers van de sterrenwacht en de vereniging Triangulum.

Voor nadere informatie en aanmelding: telefonisch 0571 – 262006 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
volkssterrenwachtbussloo.nl/

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl